Echipe cu oameni de știință din toate colțurile lumii lucrează la vaccinul împotriva Covid-19. Cei mai apropiați de a găsit vaccinul care ar putea salva omenirea de virusul ucigaș sunt cercetătorii chinezi.
Oamenii de știință de la CanSino Biologics Inc au anunțat că primele teste au fost un adevărat succes. 108 persoane au primit vaccinul și după prima fază a testării vaccinul nu este doar sigur, ci și extrem de eficient împotriva coronavirus.
Totuși, au existat oameni care au avut efecte secundare, este vorba despre episoade de febră. Totuși, vaccinul a stârnit un răspuns imunitar al corpului.
“Aceste rezultate sunt o bornă de o importanță deosebită în această cercetare”, a explicat profesorul Wei Chen, de la Institutul de Biotehnologie din Beijing. Acesta a adăugat conform bloomberg.com: “Drumul până la producerea vaccinului este încă lung”.
Coronavirus este un virus ucigaș, originar din China, ce provine din familia coronaviridelor care include patru genuri: Alphacoronavirus, Betacoronavirus, Gammacoronavirus și Deltacoronavirus.
Coronavirusurile sunt periculoase pentru om, fiindcă au o mare afinitate pentru macrofage, epitelii respiratorii și enterice, producând peste 1/3 din rinofaringite și alte afecțiuni respiratorii, în special în timpul sezonului mai rece, toamna și iarna, gastroenterite și o formă particulară a sindromului respirator acut sever (SARS).
Denumirea „coronavirus” este derivată din substantivul latin „corona” pentru “coroană” sau “halo”. Aceasta se referă la aspectul caracteristic al virusului, care amintește de o coroană regală sau de corona soarelui.
Covid-19 provoacă o infecție care poate fi asimptomatică, ușoară, moderată sau severă. Infecția severă include o pneumonie atipică severă manifestată clinic prin sindromul de detresă respiratorie acută.
Infecția cu virusul 2019-nCoV a apărut în decembrie 2019 în orașul Wuhan, China, de unde s-a propagat în majoritatea provinciilor chineze și majoritatea țărilor din lume, provocând o pandemie. Mai mult de 350.000 de oameni au decedat din pricina virusului.
Foto: Pexels.com