Pandemia de coronavirus este departe de a se încheia. Specialiști în sănătate au avertizat că, în toamnă, este posibil ca situația să se înrăutățească. Reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) au tras un semnal de alarmă, susținând că statele s-au relaxat prea repede. Aceștia susțin că situația în loc să se îndrepte spre bine se îndreaptă spre spre rău, fiindcă oamenii nu mai respectă regulile autorităților ca la început.
O măsură, simplă, de protejare împotriva coronavirusului este purtatul măștii. Expertul în sănătate, din Statele Unite ale Americii, Eric Toner, este de părere că până la găsirea unui vaccin sau tratament vom fi nevoiți să purtăm mască. În felul acesta, ne vom proteja atât pe noi cât și pe cei din jurul nostru.
Nu va fi nicio pauză vara asta şi va fi un val mare în toamnă. Este clar că avem o creştere semnificativă a cazurilor în vară, iar situaţia va continua. Şi va continua până când vom reaplica restricţiile. Cred că vom trăi câţiva ani buni obligaţi să purtăm mască şi să respectăm o anumită distanţare socială. Este destul de simplu. Dacă îţi acoperi faţa, atât pentru tine, cât şi pentru cei cu care interacţionezi, riscul de transmitere scade, a afirmat Eric Toner într-un interviu pentru cnet.com.
O echipă de cercetători, împreună cu Eric Toner, au realizat o simulare a unei pandemii la New York, parcurgând diverse scenarii despre modul în care locuitorii, autorităţile şi operatorii economic privaţi ar reacţiona la o asemenea ameninţare, a scris foxnews.com.
Astfel, s-a ajuns la concluzia că cea mai bună apărare împotriva unui virus este purtarea măștii. Potrivit experților, răspândirea virusului Covid-19 se va accentua în toamnă. De aceea, autoritățile recomandă distanțarea socială, spălatul pe mâini și purtarea măștii.
Până în acest moment, la nivel mondial, sunt înregistrate peste 12 milioane de cazuri de coronavirus. Dintre acestea peste 550.000 de persoane au decedat, iar puțin mai mult de 7 milioane s-au vindecat.
Președintele american Donald Trump a anunțat că SUA au pus punct relației cu Organizația Mondială a Sănătății, acuzând-o că a devenit, în esență, „marioneta Chinei”.
Foto: Pexels.com